Saturday, May 21, 2011

Necemo razdvajanje po vjeri i naciji,,


by Seida Gavranovic Harfman on Friday, May 13, 2011 at 8:41pm

Moje je ime Sreca. Dosla sam k vama da se upoznamo.
A znate li da sam u braku?
Davno sam se vjencala za Vrijeme i ono vam je odgovorno za rjesenje mnogih problema koji vam na pocetku izgledaju veliki i bezizlazni. Ono izgradjuje srca i licnost, lijeci rane i pobjedjuje tugu. Vrijeme i ja zajedno imamo troje djece. Nasa djeca su : Prijateljstvo, Mudrost i Ljubav.
Prijateljstvo, nase najstarije dijete je lijepo, iskreno, veselo i nasmijano. Zblizava ljude, a da pri tome nikoga ne ranjava vec utjesi svakoga kome se priblizi drzeci ga za ruku.
Mudrost je nase drugo dijete. Ona je pametna, sa cvrstim principima, neprekidno uci i sve je zanima. Najslicnija je svom ocu Vremenu. Mozete zamisliti kako je to kad njih dvoje koracaju zajedno – Mudrost i Vrijeme.
Najmladja je Ljubav. Koliko posla s njom!!! Tvrdoglava je, uporna i prevrtljiva tako ponekad zeli zivjeti na samo jednom mestu a onda se nakon nekog vremena sjeti i kaze da je stvorena da bi zivjela u dva srca, ne samo u jednom. Ah, moja je Ljubav vrlo slozena i zapletena osoba, tako da zna i pokoju nesmotrenost uciniti i to samo kakvu! Kada do toga dodje na scenu moram pozvati njenoga oca. Vrijeme dodje i pokusa pokrpiti rane koje je njegova kci Ljubav izazvala, a cesto u pomoc priskoci i Mudrost, mada nije u svim slucajevima od velike koristi sa svom svojom pamecu.
Na kraju sve ipak dodje na svoje, na ovaj il,onaj nacin. Ako se stvari jos nisu sredile i slozile znaci da jos niste na vasem pravom putu.
Zato, kazem vam, vjerujte mojoj porodici !!! Mom suprugu Vremenu i mojoj djeci Prijateljstvu, Mudrosti i Ljubavi. Budete li imali povjerenja u njih, znajte, da cu i ja, Sreca jednog dana svakako pokucati na vasa vrata.

No comments:

Post a Comment