Saturday, May 21, 2011

radnicka klasa Balkana upucuje cestitke princu wilijamu,sinu od onog ruznog carlsa!

Kome se moze cestitati Medjunarodni Praznik Rada,,,ima li iko zaposlen ,uposlen,,,
Ok!! ja cu ovako ,,,Svim nezaposlenima,obespravljenima,ponizenima,apaticnima bez ikakve perspektive Sretan Vam Praznik Nerada,,,,a svim balkanskim tajkunima,tornjacima,stranackim liderima,nacionalistima,sovinistima,iredendistima,,,alal vera,niste naporno radili al ste bogovski odradili..
BEOGRAD - "Radim kao stoka za 150 eura, tajkuni mnogo vise trose mjesecno na cuku", otpjevao je Lazar Ristovski u pjesmi "Radnicki rep". I nije pogrjesio.

Posljedice ekonomske krize osjecaju svi, ali nikome nije gore nego srpskim radnicima,!?!? ciji dzep trpi najvise stete. Predstavnici sindikata u Srbiji navode da nema razloga za slavlje i prvomajske uranke jer je ekonomska i socijalna situacija katastrofalna. Predsjednik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Branislav Canak ocjenio je da je polozaj radnika potpuno beznadezan, sto je posljedica ocajne privredne situacije u Srbiji.

- Pristojnom drustvu 21.stoljeca ne prilici ovakva situacija kakva je u Srbiji. Tuzno je to sto je na bukvalno svim poljima radnik mnogo bolje zivio u socijalizmu nego sada. Za vrijeme SFRJ place su bile redovne, uplacivani su doprinosi i radnici nisu morali da strepe da ce dobiti otkaz. A danas - place neredovne, radnik u svakom trenutku moze dobiti otkaz, a poslodavci ne uplacuju staz i zdravstveno osiguranje - navodi Canak.

Predsjednica ASNS Ranka Savic kaze da polozaj radnika u posljednjih nekoliko decenija nikad nije bio gori.

- U ovoj godini, kao i u sljedecoj, ne ocekuje se nista sem otkaza, apatije i beznadja. Osnovni problemi radnika su nevjerovatan pritisak i strah od gubitka radnog mjesta.

Trziste rada je najgore u poslednjih 50 godina, a jedno istrazivanje pokazuje da radnik strepi od otkaza vise nego od smrti! Prema najavama, oko 40.000 malih i srednjih firmi otici ce u stecaj, sto ce sigurno dovesti do novih otkaza. Dakle, srpski radnik nema razloga da slavi 1. maj, a nece ni moci, jer nema para za to - kaze Savic.

DILJEM BALKANA ODJEKUJE UDARNICKA PJESMA "BOJE SMRT NEGO OTKAZ"
GRME STADIONI ,,odjkuje udarnicka pjesma u MAKSIMIRU,KRANJCEVICEVOJ NA POLJUDU NA KANTRIDI,,U CAIRU,,NA SKOPSKOM STADIONU,,GRBAVICI,,U TIVOLIJU

A SA TREBEVICA I VLASICA SE RAZLJEZE;;;;;; ''JEEBEE SE MUJE STO MUUHE ZUUUJEEEEEE,,odgovara PRENJ; MUHEE ZUUJEEE!

No comments:

Post a Comment